Американски военни пристигнаха в Сирия

10442
Американски военни пристигнаха в Сирия
Снимка: Gettyimages

Американски войници и офицери от американските специални сили са в Сирия, предаде Франс прес. Според Вашингтон става дума за няколко десетки военни, а според медии най-малко 50. Те ще имат ролята на съветници, а не бойна роля, съобщава bTV.

Тяхната мисия се състои в планиране на офанзиви срещу Джараблус и Ракка, градове в Северна Сирия, които са в ръцете на "Ислямска държава", предаде Франс прес, като цитира източник от Силите за защита на народа, основната сирийска кюрдска милиция.

Обама обещава, че американските командоси в Сирия няма да воюват с ИД

Американските спецчасти, които бяха изпратени в Сирия, няма да вземат участие в бойните действия срещу "Ислямска държава". Това заяви в...

Според сирийския Център за правата на човека над 50 американски инструктори ще обучават кюрдите с цел офанзива срещу Ракка, смятан за столица на ИД в Сирия.

Според Силите за защита на народа американците са влезли в Кобане в последните няколко часа, но сирийския Център твърди, че те са пристигнали в последните два дни в Сирия на две групи, от Турция и от Иракски Кюрдистан.

Тридесетина от американците сега са в Кобане, а останалите са в сирийската провинция Хасака. Те ще се прегрупират в Кобане, за да обучат Сирийските демократични сили, съставени от арабски и кюрдски фракции и от сирийски християни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com