Анкара извикала "на килимчето" посланика на САЩ в Турция

3686
Анкара извикала "на килимчето" посланика на САЩ в Турция
Снимка: Gettyimages

Посланикът на САЩ в Турция Джон Бас наистина е бил викан в МВнР на Турция във връзка с разногласията между Анкара и Вашингтон по кюрдския въпрос. Това потвърди на редовния си брифинг за журналисти началникът на пресслужбата на Държавния департамент на САЩ Джон Кирби.

Според него „посланик Бас действително се е срещнал с турски официални лица”. Такъв „разговор е имало днес, но няма да навлизам в детайли”, отбеляза официалният представител на външнополитическото ведомство на САЩ.

Кой е кандидатът на Клинтън за ООН?

В кампанията си за Белия дом Хилари Клинтън заложи много на половата равнопоставеност и този въпрос е все по-популярен. Водещият кандид...

За пореден път той отбеляза, че от гледна точка на Вашингтон, Силите за народна самоотбрана на сирийските кюрди не са терористична организация. Те са бойно крило на партията „Демократичен съюз”. Анкара я смята за терористична организация и сирийско крило на ПКК, с която Турция води въоръжена борба вече 30 години. ПКК е и в американския списък на задграничните терористични групировки, посочва ТАСС.

Американският посланик не пести критики по адрес на турските власти, които започват и реализират наказателно преследване срещу видни граждани на страната, позволили си да изразят несъгласие с официалната политика, преследват журналисти, независими и опозиционни медии и демонстрират сила във всеки удобен случай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка