Бразилия ще създава система срещу електронния шпионаж

35973
Бразилия ще създава система срещу електронния шпионаж
Снимка: Getty Images / Guliver

В Бразилия ще бъде създадена специална система, която ще защити правителствената и държавната електронна поща от шпионаж – такова поръчение даде снощи президентката Дилма Русеф, предаде БГНЕС.

"Наредих на базата на федералната информационна система /Serpro/ да бъде създадена надеждна защита на електронната поща на всички институции. Тази мярка е от първостепенно значение за защитата на частния живот и неприкосновеността на официалните преписки, както и за предотвратяване на опити за шпионаж", написа Русеф в микроблога си в Туитър.

Темата за укрепване на информационната сигурност напоследък излезе на преден план в Бразилия. Миналата седмица ръководството на страната официално поиска от Канада обяснения във връзка с разкрития за шпионска дейност на канадските специални служби срещу бразилското министерство на енергетиката и минно-рудната промишленост.

Напрежението между САЩ и Русия след срещата на Г-20 остава

Двудневната среща на лидерите на Г-20 завърши без да има яснота по ключови въпроси от световен мащаб. Самата среща се характеризира с ...

Преди това телевизия "Глобу" излъчи репортаж, от който проличава, че една от специалните служби на Канада – Центърът за сигурност на комуникациите – е следяла телефонните разговори и електронната преписка на това стратегически важно бразилско ведомство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com