Доналд Тръмп – кандидатът за президент с най-беден речник

7989
Доналд Тръмп – кандидатът за президент с най-беден речник
Снимка: Gettyimages.com

Доналд Тръмп, който е начело в надпреварата за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2016 г., се представя освен като претендент с най-крайни и обидни изказвания, но и с най-беден речник, който и 10-годишно дете може да разбере, информира БГНЕС.

Ако се приложи тестът Флеш-Кинкейд за използваната лексика във встъпителните и заключителните изказвания на деветимата участници в предизборния дебат на Републиканската партия преди дни в Лас Вегас, категоричното заключение е, че Тръмп има най-беден речник, отбелязва АФП.

Анонимните удариха сайт на Тръмп заради изказването му за мюсюлманите

Един от сайтовете на милиардера Доналд Тръмп, който се бори за номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ, бе а...

Речите на американския магнат може да бъдат разбрани от деца на 9-10-годишна възраст според методите на лингвистика Рудолф Флеш и учения Питър Кинкейд. За минута и половина встъпително и заключително изказване – в което кандидатите е трябвало да обобщят посланието си, Доналд Тръмп е произнесъл едва 7% думи от повече от три срички.

Милиардерът има навика да използва и да злоупотребява с кратки и прости думи като „лош“, „добър“, „велик“, за да подкрепи аргументите си. В заключение на участието си в дебата в Лас Вегас той каза: „Ако бъда избран за президент, отново ще започнем да печелим. Много да печелим. И ще имаме велика страна, направо велика, още по-велика от преди.“

Тръмп често използва думата „тъп“, за да определя противниците си или „онези от правителството“: „Управляват ни тъпи хора. Преди казвах некомпетентни, но тъпи наистина е най-високото ниво“ - заяви той на митинг през декември.

Някои от другите претенденти не падат много по-долу от него. Ориентировъчната възраст за разбиране на изявленията, например на сенатора Ранд Пол е 11 г., а на Тед Крус и Бен Карсън – 15 г.

Тръмп обеща смъртна присъда за убийците на полицаи

Смъртна присъда за всеки, който убие полицай, обеща милиардерът Доналд Тръмп, който се бори за президентската номинация на Републикан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка