Ел Чапо забелязан два пъти след бягството си от затвора

28873
Ел Чапо забелязан два пъти след бягството си от затвора

Един от най-известните лидери на наркокартели в света - Хоакин Гусман, познат като Ел Чапо, е бил забелязан два пъти след зрелищното си бягство от затвора. Шефът на картела "Синалоа" почти е бил заловен от полицаите при автомобилна катастрофа в Табаско близо до границата на Мексико с Гватемала, пише мексиканското издание Latin Times.

Гусман бил откаран в болница за лечение след катастрофата в Табаско. Преди да дойдат полицаи и да го разпитат за произшествието, той настоял да бъде изписан и срещу подпис директорът на болницата в Макуспана, където се намирал, удовлетворил молбата му.

Пред медии обаче директорът на клиниката отрекъл, че подобно нещо се е случвало в лечебното заведение.

Наркобаронът Ел Чапо е избягал от затвора през дупка

Мексиканският наркобарон Хоакин Гусман с прякор Ел Чапо (Дребничкият) е избягал през дупка под душа, информира АФП. Гусман, по пр...

Преди броени дни се появи друг слух за съдбата на Гусман, който избяга от строго охраняван затвор в Мексико през юли, припомня в. "Кориере дела сера".

На 31 август синът на Гусман - Хесус Алфредо Гусман Саласар качил в Twitter снимка, на която той и баща му са седнали в ресторант.

29-годишният наследник на наркобарона обаче забравил да дезактивира геолокализацията на акаунта и под снимката се появил надписът Коста Рика. Остава висящ въпросът дали Гусман е бил в държавата Коста Рика или в град със същото име в Мексико.

САЩ, където Хоакин Гусман внасяше дрога, обяви награда от 5 милиона долара за информация за местонахождението му.

Да възпееш Ел Чапо

„Изглежда няма решетки, които да не може да отвори, силата на Чапо и Синалоа, най-силният картел, който никой не може да пребори....

Преди няколко години Гусман беше в списъка на сп. Forbes на най-богатите хора в света със състояние от над 1 милиард долара.

Същевременно мексиканските власти обвиниха четирима длъжностни лица за тяхна предполагаема роля в бягството на Гусман, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Сред обвинените са двама членове на мексиканското разузнаване и двама охранители в затвора Алтиплано, откъдето Гусман избяга на 11 юли през прокопан до килията му тунел.

Гусман избяга от затвора и през 2001 г. и беше заловен едва след 13 години, през 2014 г., за да извърши второ бягство година по-късно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка