Fitch сваля рейтинга на САЩ?

35854
Fitch сваля рейтинга на САЩ?
Снимка: Getty Images / Guliver

И рейтинговите агенции се повлияха от кризата с бюджета на САЩ, съобщава „Шпигел”. Престижният рейтинг „ААА" на Щатите вече се намира под наблюдение с негативна прогноза на Fitch. Агенцията официално предупреди страната, че може да го загуби заради финансовите разногласия.

Като мотив за решението си Fitch се позова на евентуалния фалит, който ще настъпи при положение, че Вашингтон достигне границата на дълга си на 17 октомври, а дотогава политическите лагери още нямат единна позиция. Главните съображения на агенцията идват от това, че при най-лошия развой на събитията американското правителство няма да може повече да плаща на своите служители.

Американче се самоуби в двора на училище

Ученик се простреля смъртоносно в обедната почивка в двора на гимназията си в американския град Остин (щата Тексас), предаде Ройтерс. ...

„Това би навредило на възприятието за кредитоспособността на САЩ, както и на икономиката. Несъгласията във Вашингтон подкопават доверието във функционирането на американската политическа система, и, още по-лошо- доверието в долара като световна резервна валута", коментират от Fitch.

Вчера бе обявено, че преговорите между Белия дом и Конгреса във връзка с бюджета може би няма да се проведат на 17 октомври, а ще бъдат отложени. Не стана ясно обаче коя е новата дата за разговорите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com