Харвард дискриминира студентите от азиатски произход?

19227
Харвард дискриминира студентите от азиатски произход?
Снимка: Thinkstock

Асоциацията SFFA внесе жалба срещу два университета в САЩ - Харвард (Масачузетс) и университета в Чапел Хил (Северна Каролина), с която ги обвинява в расова дискриминация, предаде Франс прес. Асоциацията претендира да представлява "високо квалифицирани" студенти, които са били отхвърлени от тези университети, и техните родители.

Харвард дискриминира студентите от азиатски произход, отказвайки приемането им, и давайки предимство на по-слабо квалифицирани белокожи, чернокожи и испаноговорящи кандидати, се казва в двете жалби, депозирани от SFFA. Харвард практикува "злонамерена политика на дискриминация", посочват в комюнике вносителите. Според тях предимство в този университет се дава на бели, чернокожи и испаноговорящи студенти в ущърб на по-квалифицирани азиатски студенти.

Харвард филмирал тайно студенти

Най-престижният университет в света - Харвард - се оказа замесен в скандал. Оказа се, че студентите са били заснемани тайно по време на...

Освен това Харвард не се съобразява с новите норми, подкрепени от Върховния съд на САЩ през 2013 година, според които приемът на студенти би трябвало "да използва неутрални от расова гледна точка средства с оглед постигане на многообразие", вместо "политика на позитивна дискриминация, основана на расов принцип".

Университетът в Северна Каролина също пренебрегва тези нови норми, се посочва в жалбата, която е подкрепена и от организацията Проект за равнопоставено представяне (Project on Fair Representation, PFR).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com