Хилари Клинтън започна да усеща заплахата от ранна загуба

3185
Хилари Клинтън започна да усеща заплахата от ранна загуба
Снимка: Getty Images/Guliver

Хилари Клинтън премина в атака срещу опонента си от Демократичната партия на САЩ Бърни Сандърс в надпреварата за Белия дом, обвинявайки го, че цапа репутацията й определи идеите му като нереалистични. Двамата демократи се сблъскаха в телевизионен дебат, продължил два часа в Ню Хемпшир, където във вторник (9 fewruari) ще са първичните вътрешнопартийни избори, предаде БГНЕС.

Сенаторът от Върмонт, който проповядва политическа революция, там е с доста по-голяма преднина в сондажите. Последният бе публикуван в четвъртък (NBC / Wall Street Journal / Marist) и му даде 58% от гласовете срещу 38% за Клинтън.

Бившият държавен секретар се показа като "прогресивна, която прави нещата да се случват" и каза, че споделя със Сандърс "много важни прогресивни цели", особено по отношение на минималната работна заплата, здравеопазването или намаляването на цената на образованието. "Но цифрите не се вързват с това, което сенатор Сандърс предлага", каза тя.

Донaлд Тръмп губи в Айова, Хилари Клинтън води прекалено неубедително

Сенаторът от Тексас Том Круз получава най-голяма подкрепа на събранията на активисти на Републиканската партия, провеждащи се в америка...

"Искам да си представим една страна, в която заплатите на хората отразяват тяхната усилена работа и където всеки има здравно осигуряване”, каза Клинтън. Но, добави тя, "аз не мога да давам обещания, които не мога да удържа".

Сандърс, който призовава за всеобщо здравно осигуряване и безплатен университет за всички, като обещава да облага по-сериозно печалбите на Уолстрийт, отхвърли тезата, че мерките са нереалистични, като отбелязва по-специално, че те съществуват "в много страни ".

Досега те изглеждаха учтиви, особено ако бъдат сравнени с обидите, които си разменят републиканците. Но в четвъртък вечерта тонът между Клинтън и Сандърс се изостри видимо. Клинтън обвини Сандърс, че петни репутацията й с намеци, включително за отношенията й с Уолстгрийт.

Недостойни атаки

Мисля, че е време да се спре тази обидна кампания, която Вие и Вашия екип водите през последните седмици, и да обсъдим въпроси, които ни разделят", заяви Клинтън. "Аз никога не съм си променила начина, по който гласувам заради получено дарение. Не мисля, че този вид атаки с инсинуации са достойни за вас. Стига толкова", добави тя като повтори на няколко пъти: "Вижте моята сметка, вижте какво предлагам”.

Обама предпочита Клинтън пред Сандърс

Президентите се опитват да не изразяват подкрепа, но Барак Обама предприе действия близки до това, като изрази предпочитанията си към Х...

Сандърс я бе обвинил, че е част от каймака на демократите, представяйки се като представител на обикновените американци. И твърди, че за, че милиардерите подкопават американската демокрация, инжектирайки неограничени суми в кампанията й. Аз съм единственият кандидат, който няма супер PAC" (комитет за политически действия, който финансира кампаниите на кандидатите), подчерта той, като посочи, че е получил 3,5 милиона вноски - средно по 27 долара.

Ню Хемпшир е вторият щат, който гласува, за да посочи кои ще бъдат кандидатите на републиканците и на демократите за президент, след Айова. В Айова, Клинтън, уж свръхфаворит на Демократическата партия спечели едва над Сандърс (49,8% до 49,6%), изстрелвайки кампанията му. Сенаторът от Върмонт увеличи паричната си подкрепа повече, отколкото я увеличи Клинтън (20 милиона срещу 15 милиона щатски долара).

В Ню Хемпшир, независимите могат да участват в първичните избори на демократите или републиканците. Седемдесет и четири годишният Сандърс е подчертано пред 68-годишната Клинтън сред тези избиратели (69% на 26%) както и сред младите хора (76% на 24%), според анкетата на Ен Би Си , „Уолстрийт джърнъл” и „Марист”.

Републиканците също ще гласуват в своите първични избори във вторник в Ню Хемпшир. Доналд Тръмп, бит в Айова от ултраконсервативния сенатор Тед Круз, и следващ отблизо Марко Рубио, също ще трябва да потвърди на сондажите, които го посочват като победител. Експертите смятат, че ново поражение ще нанесе много тежък удар за имиджа му на победител, който той изнесе напред.

Според социолозите за Тръмп са готови да гласуват 29% от избирателите републиканци. Втори по популярност сред тях – с 18% - е сенаторът от щата Флорида Марко Рубио, който зае на събранието на партийните активисти в Айова трето място. Сенаторът от Тексас Тед Круз, който победи на 1 февруари в Айова, според социолозите е трети по обявена за кандидат подкрепа – 13%. Следват губернаторът Джон Кейсик с 12%, а на пето място – е бившият губернатор на Флорида Джеб Буш с подкрепа от 10%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com