Клинтън загуби в Ню Хемпшир, Тръмп обаче изплува

3618
Клинтън загуби в Ню Хемпшир, Тръмп обаче изплува
Снимка: Getty Images/Guliver

Вече са ясни победителите в първичните избори за американски президент в ключовия щат Ню Хемпшир. Това са Бърни Сандърс за демократите и милиардерът Доналд Тръмп от Републиканската партия, информира The New York Times.

Победата на Сандърс е ясен знак, че бившият държавен секретар Хилари Клинтън съвсем не се справя добре дотук. В Айова тя обяви победа над Сандърс, но буквално в рамките на статистическата грешка. Сега Сандърс взема 60% от гласовете, което е крайно убедителна преднина.

Стартът на гласуването в Ню Хемпшир - без гласове за Хилари Клинтън

Три малки общности в Ню Хемпшир откриха предварителните президентски избори в американския щат. Това е вторият партиен вот, след този в...

Успехът на Сандърс е наистина изключителен предвид факта, че по принцип идеите на Хилари Клинтън съответстват на политическите нагласи в Ню Хемпшир. Сандърс обаче проби благодарение на заканите си да наложи далеч по-строги регулации върху Уолстрийт. Това е факт, въпреки че преди няколко дни беше разкрито, че той е имал сериозни отношения с пет големи инвестиционни банки, поддържайки лимити от до 5000 долара в тях при неограничено теглене.

От страна на Републиканската партия Доналд Тръмп печели с 34% при доста оспорвано състезание. Втори е Джо Касич, а трети е Джеб Буш. И Касич, и Буш имат под 20%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com