Куп застреляни и двама убити от полицията нападатели в Сан Бернардино

5075
Куп застреляни и двама убити от полицията нападатели в Сан Бернардино
Снимка: Getty Images/Guliver

14 убити и 17 ранени - това е равносметката от кървавата драма в калифорнийското градче Сан Бернардино, при която служител на местна здравна служба, помагаща на умствено изоставени хора, нахлу на парти на колегите си със съучастници и откри безразборен огън.

Засега местните власти не са обелили и думичка за тероризъм, но е факт, че нападателят е бил много добре въоръжен - с карабини и пушки. Името на човека е Сайед Фарук - здравен инспектор. С него е имало жена - Хашвин Мерик, с която е имал романтична връзка. Фарук е застрелян от полицейските сили, заедно с Мерик. Има и ранен полицай.

Стрелба в Калифорния, съобщава се за жертви*

В американския град Сан Бернардино, Калифорния, има стрелба с жертви. Според съобщение в "Туитър" от пожарникарите на града жертвите ...

Според полицията е възникнал разгорещен спор в здравния център и се е стигнало по-късно до стрелбата. Според вестник "Лос Анджелис Таймс" в здравните служби на Сан Бернардино е вписан санитарен експерт на име Сайед Фарук. Регистрацията на колата също е извела полицията до местен жител на име Сайед Фарук. Има и трети заподозрян, който също може би е участвал в нападението, но засега полицията се въздържа да потвърди официално тази хипотеза, информира БГНЕС. Заподозреният е задържан

Междувременно излязоха данни, че в района на стрелбата служителите на реда са открили предмет, наподобяващ самоделно взривно устройство. Два часа спецчастите са претърсвали офиса на здравната служба и са обезвреждали поставени експлозиви. Силите на реда се въздържат да говорят за терористичен акт, въпреки че по-рано излезе информация, че нападението е било старателно подготвено. Ситуацията се изяснява.

В Сан Бернардино и съседния Ривърсайд има няколко такива служби, като в тях работят близо 670 души. Общо тези центрове помагат на най-малко 30200 пациенти.

По случая работи вече и ФБР, което бе потвърдено от президента Барак Обама. "Към този момент има много неизвестни. Там работи ФБР в помощ на местните власти", каза той.

Един убит след стрелба в кафене в Кьолн

Един човек е убит, а петима са ранени при стрелба в кафене в германския град Кьолн, съобщи БГНЕС. Според вестник "Кьолнер Щаданцайгер"...

Съществуват стъпки, които бихме могли да предприемем, за да се избегнат инциденти със стрелба, каза Обама във връзка с новия случай на стрелба в САЩ. Той отново подчерта, че тези случаи нямат аналогични никъде по света. Обама за пореден път призова да се приеме закон за ограничаване на притежанието на оръжие. Законът трябва да се промени, апелира президентът партиите да се обединят, за да се реши този проблем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com