Обама готви вето на законопроект на републиканците за бежанците

5092
Обама готви вето на законопроект на републиканците за бежанците
Снимка: Gettyimages.com

Президентът на САЩ Барак Обама ще наложи вето на законопроект на републиканците за спиране на програма за настаняване на територията на страната на бежанци, ако Конгреса го подкрепи, предаде БГНЕС.

"Отчитайки заплахата за живота и голямото значение за нашите партньори в Близкия изток и в Европа на американското лидерство в урегулиране на кризата със сирийските бежанци, президентът ще наложи вето на законопроекта, ако той му бъде представен за подпис, се казва в изявление на Белия дом по въпроса. По мнението на администрацията на Обама тази инициатива не предвижда допълнителни мерки за сигурност за американците. В Белия дом считат, че законопроектът предявява ненужни и непрактични изисквания, които подкопават усилията на Вашингтон за урегулиране на кризата със сирийските бежанци.

Давутоглу и Ципрас: Отговорността за бежанската криза да се поеме от международните актьори

Турция и Гърция са потърпевши от сирийската криза, а не са отговорни за нея. Това каза турският премиер Ахмет Давутоглу на пресконферен...

Както съобщи по-рано председателят на Камарата на представителите в Конгреса републиканецът Пол Райън, инициативата ще бъде представена днес (19 ноември). В текста ще бъде заложено настояване за създаване на по-надеждна схема, която да позволи да се идентифицират в потока бежанци, хора, представляващи заплаха за САЩ. В същото време в Държавния департамент се подкрепя друго мнение. "Ние, както и досега, смятаме да следваме плана на президента за приемане на най-малко 10 000 сирийски бежанци в САЩ през 2016 г. Считаме, че ще сме в състояние при това да осигурим безопасността", каза говорителят на външното ведомство на САЩ Марк Тонър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com