Официално обявиха за мъртъв убиеца на двамата журналисти във Вирджиния

4741
Официално обявиха за мъртъв убиеца на двамата журналисти във Вирджиния
Снимка: Facebook

Убиецът на двамата журналисти във Вирджиния бе обявен за мъртъв, предаде Ройтерс, като се позова на в. „Вашингтон пост”. Смъртта му е била констатирана в болница, съобщи американският ежедневник, цитирайки полицейски източници.

Вестър Фланаган, на 41 години, застреля в пряк ефир двама свои бивши колеги от местна телевизия в източния щат Вирджиния. Той се прострелял, след като бягал с автомобил, преследван от полицията с автомобил, информира Дарик нюз.

Убиецът на журналистите във Вирджиния се е застрелял

Мъжът, който застреля оператор и репортерка по време на предаване на живо, се е застрелял сам. Според "Ройтерс" не е ясно дали мъжът е...

Убийството на двама журналисти в пряк ефир показва необходимостта от реформиране на оръжейното законодателство в САЩ, заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест, цитиран от АФП и ДПА.

„Това е пореден пример, че свързаното с огнестрелни оръжия насилие става прекалено често" в САЩ”, подчерта Ърнест. Той призова Конгреса да предприеме разумни мерки за ограничаване на този род драми, посочва БТА.

Президентът на САЩ Барак Обама лобираше за затягане на контрола над огнестрелните оръжия в страната след масовото убийство на деца в началното училище „Санди Хук” в щата Кънектикът през 2012 г. Тогава Конгресът отхвърли предложенията на Обама.

Междувременно се появиха нови разкрития за извършителя на двойното убийство, идентифициран като Вестър Лий Фланаган. Той е бивш служител на телевизията на двамата убити журналисти WDBJ7.

Двама журналисти от САЩ бяха застреляни в ефир (Видео)

Двама американски журналисти бяха застреляни по време на репортаж на живо, предаде BBC. 24-годишната репортерка Алисън Паркър и 27-год...

Фланаган бил проблемен служител и с него се работело трудно, разказаха от медията, предаде АП. Мъжът бе описан от бивши колеги като нещастен и гневен. Той имал навика да търси безпричинно поводи да се прави на обиден от думи на други служители на телевизията.

В крайна сметка Фланаган бил уволнен след поредното му гневно избухване. Наложило се да бъде изведен от сградата на телевизията от полицаи.

Малко след убийството самият Фланаган изпратил дълъг факс с несвързани обяснения до телевизия ABC News, съобщиха от телевизията. В него мъжът споделя, че бил подложен на дискриминация заради това, че е чернокож и гей. В писмото той сам описва себе си като „човешко буре с барут”.

В писмото си Фланагън разказва, че с нападението е отмъстил за стрелбата в Чарлстън на 17 юни, при която 21-годишен бял американец застреля 9 афроамериканци. Фланагън твърди също, че той самият е бил обект на расова дискриминация, сексуални посегателства и издевателства в работата.

Бивш служител на телевизията е предполагаемият убиец на двамата журналисти от САЩ

Губернаторът на американския щат Вирджиния Тери Маколиф заяви, че предполагаемият убиец на двамата журналисти от местна телевизия, заст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com