Папата пи чай и подъвка листа от кока

6929
Папата пи чай и подъвка листа от кока
Снимка: Getty Images

78-годшиният папа Франциск опита чай от листа на кока на борда на самолет, летящ от Еквадор за Боливия. По този начин папата решил да предотврати влошаването на самочувствието си преди пристигането в най-високо разположеното летище в света.

Папата е само с един бял дроб и тежко понася ниското налягане, съобщава Reuters.

Папата ще опита листа от кока в Боливия

Папа Франциск пожела да дъвче листа от кока по време на престоя си в Боливия в началото на юли, е заявил в столицата Ла Пас министърът ...

Чаят с листа от кока, цветове от лайка и семена от анасон се поднася традиционно на борда на самолетите, летящи за Боливия. Напитката била предложена не само на папата, но и на съпровождащите го журналисти. Както казват стюардесите, чаят "Тримате" притежава целебни свойства и тонизира прекрасно.

Столицата на Боливия – Ла Пас, е разположена на височина 4000 метра над морското равнище, затова за папата ще е тежко да остане дълго там.

При пристигането на местното летище папата отново изразил желание да подъвка листа от кока, които се употребяват без ограничение от местните жители. Никой не го уговарял да опита наркотичното растение, това било изричното желание на самия Свети отец, твърди боливийски чиновник.

Независимо че коката е основна суровина за приготвянето на кокаин, жителите на Андите пият чай и дъвчат листата на това растение от много векове. Боливийците твърдят, че коката им помага да възстановят баланса на хранителни вещества в организма, оказва стимулиращо действие и помага при борбата със сънливостта, която възниква от ниското атмосферно налягане в планините.

Папата: Понякога разпадането на брака е неизбежно

Папа Франциск, който винаги е проповядвал, че брачният съюз е нерушим, призна, че понякога за съпрузите е невъзможно да останат заедно,...

В близките дни папата ще посети трите най-бедни страни от Латинска Америка. Франциск бил заявил желание да опита кока още преди това.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com