Пилотите ще докладват на 15 минути

11424
Пилотите ще докладват на 15 минути
Снимка: Thinkstock

Международната организация за гражданска авиация (ICAO) смята да въведе нов стандарт, в съответствие с който всички пилоти от гражданската авиация да докладват на всеки 15 минути за местоположението на самолетите.

Както съобщава Ройтерс, цитирайки директора по комуникациите на ICAO Антъни Филбин, обсъждането на това предложение ще се проведе на конференция в Монреал през февруари. Според него, ако членовете на организацията приемат новия стандарт, той може да бъде въведен много скоро, тъй като не се нуждае от нови технологии. Филбин определи предложената схема като "основополагащ стандарт за проследяване на полета."

Сидеров не дойде на протеста на Атака пред американското посолство

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не дойде на протеста на партията си пред американското посолство. Той беше организиран с искане да бъд...

ICAO смята да въведе новия стандарт след създалата се ситуация около изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии, който в началото на март м.г., изпълняваше полет от Куала Лумпур за Пекин с 227 пътници и 12-членен екипаж на борда. Останките на самолета все още не са открити. Предполага се, че е паднал в южната част на Индийския океан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com