Публичното кърмене - един от 4-те странни начина за борба с глада в Латинска Америка

10948
Публичното кърмене - един от 4-те странни начина за борба с глада в Латинска Америка
Снимка: Gettyimages.com

Едва ли някой се съмнява, че в съвременната среда, в която процесът на развитие е доста по-ускорен, креативността и новите научни и технологични постижения са ключът към благоприятната промяна в света. Отдаденa на каузата за елиминиране на световния глад в най-близко бъдеще, Световната програма за прехрана към Организацията на обединените нации непрекъснато се стреми да изобретява и търси нови креативни идеи, с които да се противопостави на световния глад като явление.

Ето кои са четирите най-необичайни начина за справяне с глада в Южна Америка.

"Кърменето в мола" завърши с извънсъдебно споразумение

Прословутият случай с кърменето в мола е приключил с извънсъдебно споразумение. Това съобщава на своята официална страница Българският ...

1) Никарагуа: Фестивал на кърменето

Диарията и пневмонията са двете основни причини за бебешката смъртност по целия свят. И двете заболявания могат да бъдат избегнати чрез редовния прием на кърма.

Световната хранителна програма организира фестивал на кърменето всеки август, който официално е месецът на кърмачеството в Никарагуа. По време на фестивала, на който майки хранят децата си заедно, здравни служители на Министерството на здравеопазването образоват бременни жени и млади родители по отношение на обгрижването на техните деца.

2) Еквадор: Система за електронен трансфер и проследяване

Тази интересна система позволява да се направи по-лесна и достоверна справка за закупуваните в страната хранителни продукти, като крайната цел е изследване на хранителните навици на населението, за да се узнае как те да бъдат подобрени.

Белтъчини от насекоми ще спасят Земята от глад

Нарастващите проблеми с осигуряването на храна може да се решат с отглеждане на насекоми, които употребяват по-малко храна, произвеждат...

Използвайки карта на Световната хранителна програма, доброволни участници в специален проект закупуват обичайните за тях хранителни продукти от определени магазини, с които Програмата е сключила предварителен договор. Картите могат да се зареждат дистанционно, без да е необходимо да бъдат презареждани всеки месец.

3) Хондурас: Ден на храненето в училище

Докато родителите в развитите страни, към които се причислява и България, обикновено разполагат с достатъчно средства, за да могат да осигурят закуска и обяд на децата си в училище, то учениците във все още развиващите се страни рядко имат възможност да се хранят в междучасията. Затова в Хондурас даже има специален „Ден на храненето в училище“, празнуван в последния петък на всеки юли.

Този празник е най-успешната социална програма в Хондурас. Целта на събитието е да се популяризира храненето в училище, като то обикновено включва паради, играене на футбол, училищни пиеси и други атрактивни мероприятия, които биха могли да привлекат хора от всякаква възраст, за да се популяризира сред тях важността на редовното хранене в учебните заведения.

4) Доминиканска република: Прах с микрохранителни вещества

Заради безумното ДДС върху даренията, стотици българи гладуват

Около 670 000 тона храна годишно отиват на боклука, показват данни на Българската хранителна банка (БХБ). Това се равнява на близо 2,2 ...

400 000 деца в Доминиканската република редовно получават прах, съдържащ микрохранителни вещества. Той се предлага на деца от 6 до 59-месечена възраст. Това се прави с цел понижаване на анемията сред подрастващите в изостаналите райони на страната. За разпространяването на сашетата с микрохранителните вещества и тяхното популяризиране сред населението, Световната хранителна програма е вложила средства, за да образова 2 100 здравни работници и 1 324 местни лидери на мнение.

Използван източник: Ministerio de Salud en Nicaragua; United Nations World Food Programme.

Автор: Теодор Спасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com