Сесията на ООН в Ню Йорк - предизвикателство към системата за сигурност на града

4085
Сесията на ООН в Ню Йорк - предизвикателство към системата за сигурност на града
Снимка: Getty Images/Guliver

В Ню Йорк се открива сесията на Общото събрание на ООН. Това ще бъде най-голямото предизвикателство към системата за сигурност на града, в който пристигат папа Франциск и още 170 световни лидери. 

Американските служби за сигурност успокоиха, че няма вероятни заплахи за сигурността на папата. След като преди месец беше арестуван младеж за планиране на нападение срещу папата, нови опасност не е регистрирана. 

ООН ще се бори за преодоляването на бедността в следващите 15 години

Преодоляването на крайната бедност в глобален мащаб и поставянето на човека и неговите права в центъра на световния дневен ред. Това ще...

"Тази сесия на генералната асамблея на ООН, комбинирана с папската визита, определено е най- голямата операция, пред която са изправени органите за сигурност, работещи на терен. Ние обаче сме твърдо убедени в нашия план и сме готови да го приложим”, каза Робърт Сика, специален аген от тайните служби, предаде bTV.

По-рано папата посети четвъртия по големина кубински град Олгин, където отслужи меса на открито, по време на която кубинските ритми се смесиха с църковните химни под жаркото тропическо слънце. 

На месата в Олгин присъства и президентът Раул Кастро, който се ангажира да бъде на всички литургии, отслужени от папата. 

Провинция Олгин е първото място, където през 1492 г. слиза от кораба си Христофор Колумб. Последната спирка на папа Франциск е Сантяго де Куба, след което ще замине за Вашингтон.

Европа трябва да покаже състрадателност, заяви Бокова

Разделението е между тези, които мислят, че ние сме една общност и тези, които искат да наложат един свой тоталитарен, нихилистичен мо...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com